Sunday, 24 March 2013

ahad, 7.49 pm

salam malaysia,

just rasa suka2 nak meluahkan perasaan. pernah x kita rasa susahnya nak percayakan seseorang tu, walaupun kawan baik kita sendiri yang satu bangsa dan satu agama. hrmm...

bak kata pepatah rambut sama hitam, tapi hati lain2.
dilema aku sekarang masalah orang yang suka kutuk orang kat belakang, macam aku sekarang ni..hehehe...but i'm not mantion any names...

kalau kat luar la ni, orang asyik dengan parti politik sana-sini, kat office aku pun x kurang hebatnya..dah berpuak-puak pulak antara department. but when become 2 work semua jadi profesional, cuma ada la segelintir hamba Allah yang masih berperangai macam budak2.

Tapi pada aku apa yang penting adalah respect. Jangan hanya tahu nak menuduh tanpa usul periksa, kadang2 kita rasa orang tu lah yang paling senang kerja dalam office, hakikatnya mungkin dia lah orang yang paling sibuk cuma x nak cerita.
kadang-kadang kita tengok orang ni la yang paling sibuk dalam office padahal dia lah orang yang paling banyak curi tulang semasa kerja.

what the important thing, set in our mine, kita datang untuk bekerja, cubalah cari rezekimyang berkat,

jangan hanya pandai mencari salah orang lain, cuba betulkan diri kita yang banyak salah ni and please don't complain..

No comments:

Post a Comment